Den Rättfärdige Guden

VIDEO _ HÄR

Att Gud är rättfärdigt är både underbart och fruktansvärt för den som har fått Jesus Kristus uppenbarad för sina hjärtas ögon. Gud är helig och rättfärdig och helt och är ljus och kan aldrig förändras. Att Gud är Rättfärdig innebär att han aldrig kan ljuga och kommer att utföra det han uppenbarat vare sig vi vill eller inte.

Vi tar och börjar med att bibeln säger att allting som är uppenbarat är ljus. (Ef 5:14) Noa räknades som en rättfärdig man i sin generation. Han hade fått uppenbarat att Gud tänkte att döma den här världen. Kolla in hur Noa responderar detta ljus det förändrade hela hans liv…..
Precis som Uppenbarelsen Mose fick – Gud skall döma Egypten just för den han är! Budskapet till Israels Barn: Hälsa dem att mitt namn är Jag Är (JHWH)

Heb 11:6 Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Ty den som kommer till Gud måste tro att han är till och belönar dem som söker honom. I tron byggde Noa i helig fruktan en ark för att rädda de sina, sedan Gud hade varnat honom för det som ingen ännu hade sett. Genom tron blev han världen till dom och ärvde den rättfärdighet som kommer av tro. 

Det är detta som driver oss i vår tjänst: Herren har flera gånger uppenbarat att det kommer en katastrof och att den måste komma eftersom Gud är Rättfärdig. Detta måste vara det som driver våra hjärtan att vinna människor för Gud nämligen Gudsfruktan. Den sista generationen skall bara ha ett sken av Gudsfruktan genom att hålla fast vid traditioner (2 Tim 3:5)

Den som vet vad det är att frukta Gud i sitt hjärta kommer att försöka vinna människors hjärtan för Gud säger Paulus. Inte till någon kyrka organisation eller struktur utan en inre förvandling som bär frukt för Gud.

2 Kor 5:9 Därför sätter vi en ära i att vara honom till behag, vare sig vi är hemma eller borta.10 Ty vi måste alla träda fram inför Kristi domstol, för att var och en skall få igen vad han har gjort här i livet, gott eller ont. 11 Då vi alltså vet vad det är att frukta Herren, försöker vi vinna människor, men för Gud är det uppenbart hurdana vi är, och jag hoppas att det också är uppenbart för era samveten. 


Joh 1:4 I honom var liv (Det Andliga livet) och livet (Det Andliga livet) var människornas ljus.5 Och ljuset lyser i mörkret (Gk: Skotia) och mörkret (Gk: Skotia) har inte övervunnit det. 6 En man trädde fram, sänd av Gud. Hans namn var Johannes.7 Han kom som ett vittne (Gk: Marturia) för att vittna (Gk: Martureo) om ljuset, för att alla skulle komma till tro genom honom. 

Mörkret (Gk: Skotia) Synden och Syndens konsekvens och det är ju Döden och en skilsmässa och ett utdrivande av Syndaren till Mörkret (Gk: Skotos) och Syndens konsekvens (Gk: Skotia)
Mörkret (Gk: Skotos) är alltså Satan (Kallad: Den starke mannen) och de fallna andemakterna (Demonerna)

EF 6:10 Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. (Ljuset 2 Kor 4) 11 Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret (Gk: Skotos) mot ondskans andemakter i himlarna. 

Det här är intressant för Gud är i Bibeln en bild av Domaren i en Rättegång. Djävulen är alltid en bild på åklagaren i en Rättegång. Djävulen står alltså i singular och han har medhjälpare som är förenade till ETT med honom i mörkret (GK: Skotos) Just ordet mörkret (Gk: Skotos) betyder enligt Spiro Zodhiates mörkret själv.

Bibeln tar olika bilder för att vi skall förstå hemligheterna i Guds rådslut.
Den som tror på Jesus han kommer in i honom som själv är ljuset och det Andliga livet. Men samtidigt så kommer ju allt detta in i den troendes ande genom pånyttfödelsen får vi Den Helige Ande och gemenskap med Gud. (Domaren)

2 Kor 4:6 Ty Gud som sade: “Ljus skall lysa fram ur mörkret”, han har låtit ljus lysa upp våra hjärtan, för att kunskapen om Guds härlighet, som strålar fram i Kristi ansikte (Kungen) skall sprida sitt sken. (Genom vittnesbörd och undervisning från Evangeliet genom Andens kraft)

Förr i tiden om man trädde upp inför en kung så kunde han ogilla din personlighet eller din sak då vände han bort sitt ansikte. Då kom Kungens tjänare och kastade ut honom om han förolämpat kungen ledde detta till fängelsehålor i mörkret eller kanske till och med döden. Denna bild visar att vi kan aldrig ha några som helst rättigheter när vi kommer till Kungens tron inför Jesu Kristi strålande ansikte för att ta emot Nåden.

Det är därför Jesus Kristus ”Den föraktade” säger att den som kommer till mig för att söka nåd skall jag inte kasta ut.

Joh 6:35 Jesus svarade: “Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta. 36 Men jag har sagt er: Ni har sett mig och tror inte. 37 Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut. 38 Ty jag har inte kommit ner från himlen för att göra min vilja utan hans vilja som har sänt mig. 39 Och detta är hans vilja som har sänt mig att jag inte skall förlora någon enda av alla dem som han har gett mig, utan att jag skall låta dem uppstå på den yttersta dagen. 40 Ty detta är min Faders vilja, att var och en som ser Sonen och tror på honom skall ha evigt liv, och jag skall låta honom uppstå på den yttersta dagen.” 

Jesu Kristi verk är en bild på Nådastolen på Arken och vi måste komma till honom utan masker och spel för att kunna ta emot den Nåd och den Kraft vi behöver i den här världen. Annars har vi inte en chans att kunna stå emot Djävulens listiga anslag och läror.

Heb 4:9 Alltså finns det en sabbatsvila kvar för Guds folk.10 Den som har kommit in i hans vila får vila sig från sina gärningar, liksom Gud vilade från sina. 11 Låt oss därför ivrigt sträva efter att komma in i den vilan, så att ingen kommer på fall som de och blir ett exempel på olydnad. 12 Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar.13 Inget skapat är dolt för honom, utan allt ligger naket och uppenbart för hans ögon. Och inför honom måste vi stå till svars. 14 Då vi nu har en stor överstepräst, Jesus, Guds Son, som har stigit upp genom himlarna, så låt oss hålla fast vid vår bekännelse.15 Ty vi har inte en överstepräst som ej kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som blev frestad i allt liksom vi, men utan synd. 16 Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp (Guds Kraft i Ljuset ifrån Kungens ansikte) i rätt tid. (Kairos = Bestämd tid)

Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in BIBLE STUDY and tagged . Bookmark the permalink.