Be så skall du få

VIDEO – HÄR

Mat 7:7 Bed (Gk: Aiteo) och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren (Den Smala Porten) skall öppnas för er. 8 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren (Den smala Porten) öppnas. 9 Vem bland er ger sin son en sten, när han ber (Gk: Aiteo) om bröd, 10 eller en orm, när han ber (Gk: Aiteo) om en fisk? 11 Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber (Gk: Aiteo) honom. 

Här tittar vi först på det grekiska ordet för bön som är nyckeln för att komma in genom porten. Aiteo innebär att jag förstår i mig själv att om inte Gud själv verkar i mitt liv kommer jag aldrig in genom den smala porten. Så budskapet i de här verserna handlar först och främst om att ha en ödmjuk inställning inför en allsmäktig Gud.

1/ GK: Aiteo: Betyder rätt och slätt att förstå att vi är så fattiga att om vi inte får hjälp av någon som är God och Rik går vi under i vår fattigdom.

2/ Med denna ödmjuka inställning och med dessa Goda gåvor vi får av Gud så påverkas vår vilja och kunskapen om Gud om vår frälsning

3/ Du påverkas så till den milda grad att nu vill du gå in genom porten och du anstränger dig verkligen och bultar på för att komma in dit.

4/ Lägg märke till att vägen in i Guds Rike startar med bön i Ödmjukhet (Gk: Aiteo) Men det måste fortsätta så annars kommer vi inte in i Guds Rike.

Då får vi en intressant bild på en väg och en port och ett tillstånd i hjärtat hos den som vandrar på den här vägen. En väg i bibeln är alltid hur vi tänker och hur vi sedan handlar så det är omöjligt för oss att i oss själva kunna vandra den här vägen om inte Gud genom tuktan och olika prövningar håller oss ödmjuka och ger oss villighet att vandra på den. Kunskapen om Gud eller Sanningen kommer att mer och mer ge dig en stark Kärlek och Gudsfruktan så vi vare sig vill eller vågar annat.

Den här vägen jag har målat upp för er är Guds Vilja och ett kommando från Kungen själv. Naturligtvis menar inte Kungen något annat än detta några verser senare heller!
Mat 7:13 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den.14 Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.15 Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar. 16 På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? 17 Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. 18 Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt.19 Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. 20 Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. 21 Inte skall var och en som säger ‘Herre, Herre’ till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa! 

Sanna profeter pekar ut exakt den väg som Jesus själv pekade ut
Falska profeter pekar ut en kopia på den vägen men den leder inte till målet

Nu skall jag tala profetiskt om en skiljeväg som kommer som Gud visat mig i Anden. Det stora avfallets falska profeter kommer att ta över de stora konferenserna och de presenterar ett yttre sken som ser starkt och mäktigt ut i människors ögon. Dessa kommer att locka massor av människor att följa dem på den breda vägen och dessa har aldrig upplevt korsets verklighet och kraft i sina liv. Gud kommer att ge dem åt denna villfarelse till straff därför att de inte gav kärleken till sanningen rum. (2 Tess 2)

Tror ni att det verkligen är en slump att så många av dessa megakyrkors ledare faller som käglor i den prövning som han låter komma över hela världen nu? Han sa till Elvor och mig för minst 20 år sedan – Jag skall gå tillrätta med er ansikte mot ansikte men de som vägrar vända om skall jag avslöja offentligt.

Det innebär konkret att alla hycklare som tjänar Herren för något annat motiv än korsets får inte vandra på den vägen jag beskrivit överst från Härlighet till Härlighet.
2 Kor 3:12 Då vi har ett sådant hopp, går vi helt öppet till väga 13 och gör inte som Mose, han som hängde en slöja för sitt ansikte, för att Israels barn inte skulle se hur det som bleknade försvann. 14 Men deras sinnen blev förstockade. Än i dag finns samma slöja kvar när gamla förbundets skrifter föreläses, och den tas inte bort, först i Kristus försvinner den. 15 Ja, än i dag ligger en slöja kvar över deras hjärtan när Mose föreläses.16 Men närhelst någon omvänder sig till Herren, tas slöjan bort.17 Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet.18 Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, (Det Goda) från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden. (Det Goda)

Omvändelse ger ödmjukhet och skapar det vi läste i början i Matt 7 Gk: Aiteo
Vi fortsätter att vandra i det tillståndet och möter Härlighet efter Härlighet
Vi fortsätter alltså på vägen och Gud ger oss Det Goda mer och mer och vi kommer in i Guds Rike och in i hans vilja i förutberedda gärningar.

Aposteln Paulus undervisar alltså exakt på pricken det Jesus Kristus undervisat oss om. Då är frågan om de nya Apostlarna gör det? Den som inte samlar till Jesus själv utan till en människostruktur av något slag han förskingrar.

Herren visade mig att dessa falska Apostlar samlas i nätverken för att komma samman och organisera olika saker. Vi vet att detta till slut kommer in i vad vi kan kalla för världskyrkan till slut. Vi måste kunna urskilja de här två vägarna vänner för tiden som är kvar är troligen mycket kort.

Till sist ett budskap till de små i Herrens hjord som vill följa lammet vart det än går. Av erfarenhet kan jag säga följande sanning….

Det kommer tider då du kan tycka att Gud är orättvis och alla andra tycks få framgång men inte du. Vi får så många mail och olika frågor så det här är viktigt nämligen den att bristen ligger inte hos Gud utan hos människan. Gud kan för oss ibland framstå som dunkel mörk obegriplig och orättvis men det är han inte det är en lögn.

Ibland lyfter Gud mörkret direkt ibland väntar han och då gör han det av en anledning som endast kommer att bli Gott och en härlighet för dig till sist. Eftersom eget vittnesbörd om Gud ger oss en trovärdighet skall jag vittna om när mörkret och prövningen var så stor att jag trodde jag skulle gå under. Sjukdom och Nöd hade tärt på mig så mycket att jag kom till den absoluta nollpunkten då jag tänkte nu är det slut med allting och verkligen plågades av åklagarens attacker natt och dag. En del dagar så förutom ett knä som gjorde ont var helt utslagen hela dagar i min Menieres sjukdom och kräktes hela dagarna.

Jag vill tala de ord som Elvor talade till mig där mitt i min svaghet som jag kände inom mig att detta var Herrens tilltal: Se, det som var så bittert för mig blev till nytta (Jes 38:17)

Mvh Janne Ohlin

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.