Du är frikänd genom tron

Video – HÄR

Mat 12:28 Men om det är med Guds Ande jag driver ut de onda andarna, då har Guds rike kommit till er. 29 Eller hur kan någon gå in i den starkes hus och plundra honom på vad han äger utan att först ha bundit den starke? (Den starke mannen) Sedan kan han plundra hans hus. 30 Den som inte är med mig är emot mig, och den som inte samlar med mig, han skingrar. 

Den här världen är den starke mannens hus för han har fått Exousia att råda över allting som är mörker. Hela världen är alltså i den ondes våld utom det område som har fått ljus från Gud i människors hjärtan. Att binda den starke handlar om att ha en juridisk rätt att kunna göra det. Allting utgår ifrån Gud som är den rättfärdige domaren bara han kan frikänna en människa i en rättegång och förklara henne rättfärdig genom tro på Jesus Kristus.

Jes 53:11 Genom den vedermöda hans själ har utstått får han se och bli tillfreds. Genom sin kunskap förklarar min rättfärdige tjänare de många rättfärdiga, och deras skulder är det han som bär. 12 Därför skall jag ge honom de många som hans del, och de starka skall han få som byte, eftersom han utgav sitt liv i döden och blev räknad bland förbrytare, han som bar de mångas synd och trädde in i överträdarnas ställe. 

Hans själ har växlats in i en rättegång istället för din själ
Betalning och full lösepenning har betalats
Gud räknar oss som frikända och rättfärdiga i honom
Jesus Kristus har trätt in i stället för dig i den rättegången i himlen
Det är bara bildligt Paulus säger att vi sitter där (Ef 2:6)

Jesu seger var först och främst en juridisk seger över Satan och hans välde. Satan förlorade nämligen den Exousia han hade över dig när du föddes på nytt. Bildligt talat så togs du ut från Satans hus (Världen) din bekännelse enligt skriften till Gud att Jesus är Herren räcker.

Rom 10:5 Mose skriver ju om den rättfärdighet som kommer av lagen: Den människa som håller lagen skall leva genom den. Men den rättfärdighet som kommer av tron säger: Fråga inte i ditt hjärta: Vem skall fara upp till himlen? – det vill säga för att hämta ner Kristus 7 eller: Vem skall fara ner i avgrunden? det vill säga för att hämta upp Kristus från de döda. Vad säger den då? Ordet är dig nära, i din mun och i ditt hjärta, nämligen trons ord som vi predikar. 9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. 

Den överbevisningen som vi får genom Anden vittnar om ett frikännande från Gud i en domstol. Därför måste du ju först ha tagit emot evangeliet i ditt hjärta och fortsätta ta emot de ord som Jesus sår ut beskrivet i såningsmannen. (Matt 13) Ordet vi predikar och undervisar är alltså om Guds Rike och uppenbarelse om vad Gud har utfört och vad Gud håller på att utföra både i ditt liv men också att han har en plan med allting som är fördolt ifrån tidens början.

Varför i hela friden skall man nu resa i anden upp till himlen för? Vet du vad de säger? Gud har hemliga böcker däruppe om vad vi måste utföra här nere på jorden. Så detta som vi kallar för NAR är bevisligen otro för ingen som är rättfärdiggjord frågar ens i sitt hjärta om några himlaresor. Inte heller behöver vi ha några knep att få en högre kunskap de flesta i NAR har på nått sett mött ”Jesus” påstår de.

Är det inte en märklig tid vi lever i.
NAR uppfyller: Många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Kristus! (Tala skapande ord)
NAR uppfyller: Jesus dyker upp personligen synligt och talar till dem (Här är Jesus eller där)
NAR uppfyller: Det är dessa som splittrar

Jag glömmer inte det som Herren sa innan min predikan i Söndags: Det Gud gör invändigt det kopierar Satan och gör utvändigt.

Guds Rike är alltså för Satan ett yttre sken något som vi kan se och berömma oss av. Så fort detta yttre sken kommer in i en församling så blir det naturligtvis jämförelser av det skenet. Vem har nu snyggast kläder så att säga andemakten bakom detta är demoniskt och syndens och ogräsets verkliga kännetecken.

Jak 2:1 Mina bröder, ni kan inte tro på vår Herre Jesus Kristus, den förhärligade, och på samma gång göra skillnad på människor. 2 Anta att det vid er sammankomst kommer in en man i vackra kläder och med guldring på fingret och samtidigt en fattig man i smutsiga kläder. 3 Om ni då ser till den vackert klädde och säger: “Var så god och sitt, här är en bra plats,” men till den fattige: “Du kan stå där” eller: “Sätt dig vid mina fötter”, 4 har ni då inte kommit i strid med er själva och blivit domare som dömer partiskt? 5 Lyssna, mina älskade bröder. Har inte Gud utvalt de fattiga i den här världen (Fattiga i anden) till att bli rika i tron (Det som vi inte kan se) och till att ärva det rike som han har lovat dem som älskar honom? 

Rick Joyner var nyss i himlen 8 timmar och såg grejer
Varför skall vi se Jesus när han säger att vi skall leva i tro och inte i åskådning.

Joh 20:25 De andra lärjungarna sade nu till honom: “Vi har sett Herren.” Men han svarade dem: “Om jag inte får se hålen efter spikarna i hans händer och sticka fingret i hålen efter spikarna och inte får sticka min hand i hans sida, så kan jag inte tro.” 

Joh 20:26 Åtta dagar därefter samlades hans lärjungar igen där inne, och Thomas var med bland dem. Då kom Jesus, medan dörrarna var låsta, och stod mitt ibland dem och sade: “Frid vare med er.” 27 Sedan sade han till Thomas: “Räck hit ditt finger och se mina händer. Och räck hit din hand och stick den i min sida. Och tvivla inte utan tro!” 28 Thomas svarade honom: “Min Herre och min Gud!” 29 Jesus sade till honom: “Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser.” 30 Många andra tecken, som inte är nerskrivna i denna bok, gjorde Jesus i sina lärjungars åsyn. 31 Men dessa har blivit nerskrivna, för att ni skall tro att Jesus är Messias, Guds Son, och för att ni genom tron skall ha liv i hans namn. 

Janne Ohlin

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.