Förlossningen i Jesus Kristus Del 2

VIDEO – HÄR

1 Kor 1:17 Ty Kristus har inte sänt mig för att döpa utan för att predika evangelium, och det inte med vishet och vältalighet (Det yttre själen och kroppen) så att Kristi kors inte förlorar sin kraft. (Förlossningen)18 Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. 

Låt oss nu titta på dessa bibelverser
Jes 44:22
 Jag har utplånat dina överträdelser som ett moln, dina synder som en sky. Vänd om till mig, ty jag har återlöst dig. (Heb: Gaal) 23 Jubla ni himlar, ty HERREN har gjort det, höj glädjerop, ni jordens djup, brist ut i jubel, ni berg, du skog med alla dina träd. (Hela skapelsen) Ty HERREN (JHWH) har återlöst (Heb: Gaal) Jakob, han visar sin härlighet i Israel. 24 Så säger HERREN, din återlösare (Heb: Gaal) han som format dig alltifrån moderlivet: Jag, HERREN (JHWH) är den som har gjort allt, den som ensam har spänt ut himlen och brett ut jorden Vem var med mig? 25 Jag är den som gör lögnprofeternas tecken om intet och gör spåmännen till dårar, den som låter de visa komma till korta och gör deras kunskap till dårskap. (Ockult Kunskap – Egypten)

Luk 4:16 Så kom han till Nasaret, där han hade vuxit upp. På sabbaten gick han till synagogan som han brukade. Han reste sig för att läsa ur Skriften, 17 och man räckte honom profeten Jesajas bokrulle. När han öppnade den, fann han det ställe där det står skrivet: 18 Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet 19 och predika ett nådens år från Herren.  

1/ Förlossarens budskap om friköpandet av fattiga släktingar
2/ Jesus säger inte nu en hämndens dag från vår Gud (Jes 61:2)
3/ Denna dag kommer när Herrens Dag är inne (Jes 61:2)

Titus 2:11 Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor.12 Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är 13 medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.14 Han har offrat sig själv för oss för att friköpa oss från all laglöshet och rena åt sig ett egendomsfolk, som är uppfyllt av iver att göra goda gärningar. 15 Så skall du tala, förmana och tillrättavisa med allt eftertryck. Låt ingen se ner på dig. 

Israel var en förebild på denna förlossning med Lammet i Egypten. Sedan fick de lagen för att visa att synden är problemet. De ville göra enligt ordet men det blev uppenbart att de inte kunde det hur man än försökte.  

Rom 7:14 Vi vet att lagen är andlig, men själv är jag köttslig, såld till slav under synden.15 Ty jag kan inte fatta att jag handlar som jag gör. Det jag vill, det gör jag inte, men det jag hatar, det gör jag. 16 Om jag nu gör det jag inte vill, samtycker jag till lagen och säger att den är god.17 Men då är det inte längre jag som gör det, utan synden som bor i mig. 18 Ty jag vet att i mig, det vill säga i mitt kött, bor inte något gott. Viljan finns hos mig, men att göra det goda förmår jag inte. 19 Ja, det goda som jag vill gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag. 20 Men om jag gör det jag inte vill, då är det inte längre jag som gör det, utan synden som bor i mig. 

Jag måste alltså förstå att jag är fattig i anden jag saknar möjligheter i mig själv att lyda Gud. Det är alltid här all förnyelse måste börja.

Mat 5:3 “Saliga är de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket. 
Då blir det ju uppenbart i vilket tillstånd vi skall vara när vi beder

Mat 6:9 Så skall ni be: Fader vår, som är i himlen. Helgat blive ditt namn.10 Komme ditt rike. Ske din vilja på jorden liksom den sker i himlen. 

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.