Sanningen skall göra oss fria

VIDEO – HÄR

Vår mänsklighet berörs i allra högsta grad av 3 tankesätt från Eden som egentligen är ett och samma tankesätt och en väg.
1/ Skulle Gud ha sagt
2/ Ni skall inte dö
3/ Ni skall bli som Gud

Det första ormen gör är att attackera tron för att skapa förvirring det som reagerar först är vårt samvete som fördömer oss. Om vi fortsätter på den här vägen Gud förbjuder så slutar varningens röst och vårt hjärta blir okänsligare och okänsligare.

Jak 3:12 Mina bröder, inte kan väl ett fikonträd bära oliver eller en vinstock fikon? Inte heller kan en salt källa ge sött vatten.13 Är någon bland er vis och förståndig, då skall han visa sina gärningar genom ett klokt och vänligt uppträdande.14 Men bär ni på bitter avund och stridslystnad i ert hjärta, skall ni inte skryta och tala emot sanningen. (Skulle då Gud ha sagt) 15 En sådan vishet kommer inte ovanifrån utan är jordisk, oandlig (Själisk) ja, demonisk.16 Ty där avund och stridslystnad råder, där råder också oordning och allt som är ont. 

1/ En eld upptänd i en egoistisk (Religiös) nitälskan den upphöjer sig själv över sanningen. Den vill inte se vårt fallna tillstånd och vårt behov av försoningen och korset.  

2/ Den drivkraften även om den ser ut som visdom är själisk och demonisk

3/ Den drivkraften påverkar relationer och orsakar splittring

Vi ser idag en hel rörelse som påstår att det gamla gäller inte utan nu utvecklas vi till någonting stort som skall regera redan nu här på jorden genom Apostlar och Profeters nya uppenbarelse. Denna lära Manifested Sons of God uppfyller alla 3 sakerna ormen sa i Eden.
1/ Nya uppenbarelser
2/ Ni skall inte dö för er ande är bokstavligen ett med Jesus
3/ Ni skall bli Corporate Christ

Församlingen i Galatien hade gått ifrån Andens inspiration till enbart själens inspiration. Samma demoniska krafter i görningen som i Eden samma väg! Vi måste hålla oss vakna det är möjligt för oss att falla ur nåden precis som dem det finns falska evangelier.

Guds mål med hjärtat är förkrosselse och göra oss fattiga i anden. Endast Jesus Kristus kan klä oss i rättfärdighets klädnad.

Rom 13:12 Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Låt oss lägga bort mörkrets gärningar och klä oss i ljusets vapenrustning. 13 Låt oss leva värdigt, det hör dagen till, inte i utsvävningar och fylleri, inte i otukt och lösaktighet, inte i strid och avund. 14 Nej, ikläd er Herren Jesus Kristus och ha inte en sådan omsorg om kroppen att begären väcks till liv. (Mörkrets makt över själen)

Här är det precis som två klädnader
Mörkrets gärningar (Bestäms av vem som driver vår själ mörker eller ljus)
Ikläd oss Jesus Kristus (Ljuset skall regera över våra själar)

Som jag tidigare har sagt i min undervisning så går kroppens fötter (Vandrar) i den riktning som mörkret eller ljuset influerar vår själ. (Känsla Vilja och Förstånd) Tror ni att det är en slump att genom Apostoliska Reformationen så kommer ett helt nytt tankesätt in när det gäller andlig krigföring. (Skulle då Gud ha sagt?)

Detta falska sken som ormen har Nashash: Den skinande! Detta står för lögnen och han är ju även lögnens fader. Detta mörker uppträder som ljuset för att bedra människan.
1/ Sanningen = Vem Gud är och Vem du är (Uppfylld)
2/ Lögnen = Förvriden Gudsbild och en Förvriden identitet (Fattas)

1 Mos 17:1 När Abram var nittionio år uppenbarade sig HERREN för honom och sade: “Jag är Gud den Allsmäktige. Vandra inför mig och var fullkomlig. (Vandra inför mitt ansikte och var uppfylld)

Det här är exakt samma sak som att säga det Herren sa till mig 1989 med hörbar stämma: Gå nu sanningens väg dig skall intet fattas. Eftersom sanning betyder avtäckande realitet innebär det mer och mer ljus från Herrens ansikte. Vi kan alltså tycka en sak sen kommer ljuset och då får vi se vad Herren tycker om den saken.

Detta är vad jag tror uppenbarelseboken handlar om församlingen får en allt starkare uppenbarelse av sanningen.
1/ Det startar med en uppenbarelse om Jesus Kristus
2/ Det fortsätter med vad vi tycker och vad han tycker

Varenda brev slutar med att vi måste korrigera oss enligt vad han tycker.
Upp 2:11 Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna.

Det står talas om övervinnare och detta är givetvis alla som hör och ställer om sina liv efter det Herren tycker och överger vad vi tycker som alltid sitter i själen (Känsla – Vilja – Förstånd)

Det som nu skiljer mellan vad Herren tycker och vill och vad vi tycker och vill är en mask som måste tas bort om vi skall bli uppfyllda inifrån och ut. (1 Mos 17:1) (1 Tess 5:23)
1/ Vandra i vad Herren tycker leder till uppfyllelse och Härlighet
2/ Vandra i vad vi tycker är alltså en visdom som är demonisk (Jak 3:12)

2 Kor 3:16 Men närhelst någon omvänder sig (Själen blir fri) till Herren, tas slöjan bort.17 Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet.18 Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden. (Vi uppfylls till det Gud tänkt 1 Mos 17:1)

2 Kor 4:1 Därför, då vi genom Guds barmhärtighet har denna tjänst, så tappar vi inte modet. 2 Vi har avsagt oss allt hemligt och skamligt och använder inga knep. Vi förfalskar inte Guds ord utan lägger öppet fram sanningen (Vad Gud tycker) och anbefaller oss själva inför Gud åt varje människas samvete. 

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.