Kristus vår rika skatt

VIDEO – HÄR

Jes 12:1 På den dagen skall du säga: “Jag tackar dig, HERRE, du var vred på mig, men din vrede har upphört och du tröstar mig. 2 Se, Gud är min frälsning, jag är trygg och fruktar inte, ty HERREN HERREN är min starkhet och min lovsång. Han har blivit min frälsning.” 3 Med fröjd skall ni ösa vatten ur frälsningens källor. 4 På den dagen skall ni säga: “Tacka HERREN, åkalla hans namn, gör hans gärningar kända bland folken. Förkunna att hans namn är upphöjt. 5 Lovsjung HERREN, ty han har gjort härliga ting. Låt detta bli känt över hela jorden. Ropa av fröjd och jubla, ni Sions invånare, ty Israels Helige är stor, han är mitt ibland er.” 

Vi var hans fiender men nu genom Jesus Kristus är vi hans vänner
Jesus Kristus bor i oss och låter oss få uppleva en överflödande Nåd genom Anden
Sions invånare kan jubla de har Jesus Kristus boende i dem

Kol 1:27 För dem ville Gud göra känt vilken rikedom på härlighet hedningarna har i denna hemlighet Kristus i er, härlighetens hopp. 

Rom 5:1  Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. 2 Genom honom har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i, och vi jublar i hoppet om Guds härlighet. 3 Men inte bara det, vi jublar också mitt i våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet ger tålamod 4 tålamodet fasthet och fastheten hopp. 5 Och det hoppet bedrar oss inte, ty Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande, som han har gett oss. 

Först så har vi frid med Gud genom tron på Jesus Kristus i oss
Sedan har vi genom samma Jesus Kristus i oss tillträde till Nåden
Vi har genom Jesus Kristus i oss tillgång till ett levande Hopp genom Anden
Vi kan genom Jesus Kristus i oss berömma oss av Guds härlighet (Tyngd – skatt)

Guds härlighet (Skatten i lerkärlet) kommer att uppenbaras i oss när vi själva är svaga och otillräckliga och förstår att vi inte kan producera andlighet och helgelse i oss själva.

Gal 5:4 Ni har kommit bort ifrån Kristus, ni som försöker bli rättfärdiga genom lagen. (Yttre) Ni har fallit ur nåden. Vi däremot väntar i Anden genom tronden rättfärdighet som är vårt hopp6 Ty i Kristus Jesus beror det inte på om vi är omskurna eller oomskurna (Yttre) utan om vi har en tro som är verksam i kärlek. (Inre)

Vad menar Paulus nu med rättfärdigheten från Gud?
1/ Det är alltså en ställning som vi står igenom tron på Jesus Kristus
2/ Men det är också att Gud gör det han lovat och sagt han skall göra
3/ Vi tvinnas samman till ett levande hopp (Rep) i Anden och väntar på honom

En gång så såg det ut som om vi hade kommit ur vår kallelse och det fanns ingen väg framåt som vi kunde se överhuvudtaget. Då fick jag en syn i bönen att jag höll ett rep som satt fast i ett jättestort ankare uppe i ett land ovanför molnen.

Heb 6:13 När Gud gav löftet åt Abraham svor han vid sig själv han hade ju ingen högre att svära vid.14 Han sade: Jag skall rikligt välsigna dig och rikligt föröka dig15 Så fick Abraham efter tålig väntan vad Gud hade lovat16 Människor svär ju vid den som är större än de själva, och eden bekräftar vad de sagt och gör slut på alla deras invändningar. 17 Eftersom Gud ännu klarare ville visa för dem som skulle ärva det som var utlovat, hur orubbligt hans beslut är, bekräftade han sitt löfte med en ed. 18 Så skulle vi genom två orubbliga uttalanden, i vilka Gud omöjligt kan ljuga, få en kraftig uppmuntran, vi som har sökt vår tillflykt i att hålla fast vid det hopp vi äger. 19 I detta hopp (Rep) har vi ett tryggt och säkert själens ankare som når innanför förlåten 20 dit Jesus för vår skull gick in och öppnade vägen för oss, när han blev överstepräst för evigt, en sådan som Melkisedek. 

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.