Befriaren bor i oss

VIDEO – HÄR

Den Allsmäktige Guden ser allting på en enda gång som sker på jorden ja till och med det som ännu inte har blivit synligt och verkligt för oss här i tiden att möta. Att vandra i gemenskap med en sådan vän som Jesus Kristus är värt allt att leva för. Ja det är detta som är vår bekännelse och frukten av våra läppar.

När Herren kallade Jeremia att stå upp för honom emot all synd och elände som Israel levde i innan Babylonska fångenskapen var han tvungen att visa Jeremia vem han var.
1/ Jag gav dig din personlighet redan INNAN DU EXISTERADE
2/ Jag som gjorde detta är här och talar till dig NU
3/ Jag vill att du varnar mitt folk för VAD SOM KOMMER

Heb 13:14 Ty här har vi inte någon stad som består, men vi söker den stad som skall komma.15 Låt oss därför genom honom (I oss) alltid frambära lovets offer till Gud, en frukt från läppar som prisar hans namn. (Den han är)

Vad är egentligen Nåd i våra liv? Det är att Jesus Kristus växer upp i mig och börjar att manifestera sig i mig och igenom mig.

Den som Gud har uppenbarat sig för (Ljus) har funnit Nåd inför hans ögon. Alltså den människa som upplevt en uppenbarelse från Gud har sett Frälsning (Yeshuwa = Jesus)

All uppenbarelse är ljus (Ef 5:14)
Jesus Kristus är det ljuset (Joh 1:9)

EF 2:8 Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det 9 inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig. 10 Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem. (Nåden)

1/ Jesus Kristus
2/ Guds gåva
3/ Nåden
4/ Frälsta genom Tron (Förmågan att skåda ljuset ifrån Kristi ansikte)

Hur skall vi då vandra för att människor skall kunna få se det ljuset och förstå nåden. Att vara hans vittne handlar ju tydligen lika mycket om ord som mitt innerstas lydnad och renhet inför honom.

2 Kor 4:1 Därför, då vi genom Guds barmhärtighet har denna tjänst, så tappar vi inte modet. 2 Vi har avsagt oss allt hemligt och skamligt och använder inga knep. Vi förfalskar inte Guds ord utan lägger öppet fram sanningen och anbefaller oss själva inför Gud åt varje människas samvete. 3 Är vårt evangelium dolt, så är det dolt för dem som går förlorade. 4 Ty den här tidsålderns gud har förblindat de otroendes sinnen, så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet han som är Guds avbild. 5 Vi predikar inte oss själva, utan Jesus Kristus som Herren, och oss som era tjänare för Jesu skull. 

Förstår vi detta verkligen? Kärlek (Agape) är att underordna sig en Konungs ord.
1/ Agape Herren din Gud
2/ Agape din nästa som dig själv

Joh 14:18 Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er. 19 Ännu en kort tid, och världen ser mig inte längre, men ni skall se mig, ty jag lever, och ni kommer att leva. 20 Den dagen skall ni förstå att jag är i min Fader, och att ni är i mig och jag i er. 21 Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och uppenbara mig för honom.” (Ljuset)

1/ Sanningens Ande skall komma
2/ Vi skall då förstå att Jesus Kristus (Kungen) bor i oss
3/ Den levande Jesus Kristus skall manifestera sig genom våra liv
4/ Ett utflöde av Nåd – Kärlek och Ljus och Kraft

Min frälsning startade med att Herren talade direkt till mig med hörbar stämma. Jag fick alltså uppleva frälsningen (Yeshuwa) min vandring startade alltså med Nåd och en Tro som är en gåva från Gud i mitt liv. Jag startade nu en vandring på sanningens väg och jag kan se att detta är en vandring i Guds Nåd inför hans ansikte.

Det är vår Tro som renar våra hjärtan (Apg 15:9) genom Guds Nåd (Titus 2:11-12) det är Abrahams välsignelse (Apg 3:25-26) Genom Tron så manifesterar sig Jesus Kristus i oss (Ef 3:17)

Du kan inte vara full av Tro om du inte är full av Nåd.
Tro och Nåd ger oss alltså ett rent Hjärta där Jesus Kristus kan manifestera sig.

Apg 6:7 Och Guds ord hade framgång och antalet lärjungar i Jerusalem ökade kraftigt. Även en stor skara präster blev lydiga mot tron. 8 Stefanus var fylld av nåd (Gk: Pistis) och kraft (Gk: Dunamis) och gjorde stora tecken och under bland folket. 

Guds ord hade framgång (Det togs emot i Judiska hjärtan)
Lärjungar ökade kraftigt (Likna en mästare i lära och liv)
Genom att lyda tron (Frukt)

Apg 6:3 Nej, bröder, utse bland er sju män som har gott anseende (GK: Vittnen) och är uppfyllda (Gk: Pleres) av Ande och vishet (Gk: Sophia) så ger vi dem den uppgiften. 

Apg 6:5 Alla de församlade tyckte att förslaget var gott, och de valde Stefanus, en man uppfylld av tro och den helige Ande, vidare Filippus, Prokorus, Nikanor, Timon, Parmenas och Nikolaus, en proselyt från Antiokia. 

Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.