Kristus räknas istället för dig

VIDEO _ HÄR

Jes 53:10 Det var HERRENS vilja att slå honom och låta honom lida. När du gör hans liv (Själ) till ett skuldoffer (För din Själ) får han se avkomlingar och leva länge, och HERRENS vilja skall ha framgång genom honom. 11 Genom den vedermöda hans själ har utstått får han se och bli tillfreds. Genom sin kunskap förklarar min rättfärdige tjänare de många rättfärdiga, och deras skulder är det han som bär. 12 Därför skall jag ge honom de många som hans del, och de starka skall han få som byte, eftersom han utgav sitt liv i döden och blev räknad bland förbrytare, han som bar de mångas synd och trädde in i överträdarnas ställe. 

Jes 53:12 Therefore will I divide him a portion with the great, and he shall divide the spoil with the strong; because he hath poured out his soul unto death: and he was numbered with the transgressors; and he bare the sin of many, and made intercession for the transgressors. 

Vad jag kan förstå av hebreiskan här så talas om att din själ räknas in istället för din själ. Därför att han friköper din själ så den räknas skuldfri inför Gud som måste döma alla som är utanför denna försoning. Arken var en bild på frälsningen eftersom det står att den var försonad både invändigt och utvändigt.

Uppenbarelsen om Jesus Kristus och vad han fullbordat är den enda vägen till Gud vare sig om du är Jude eller av något annat folk eller religion. Guds ord (Gk: Logos) uppenbaras i bibelns skrifter och det innebär att Gud skänker oss Ljus över sin plan och sitt rådslut för oss människor. Detta är särskilt viktigt för oss som lever i de sista tiderna före domen kanske

Det sanna ljuset är uppenbarelsen om Jesus Kristus Guds Son vem han är och vad han har gjort (Ef 5:14) för alla människor personligen. Det är detta Johannes evangelium på ett suveränt sätt försöker att förmedla till oss.

Gud har en plan (Gk: Logos) som gäller för alla människor på jorden.
Denna plan (Gk: Logos) fanns alltså redan innan Gud (Heb: Elohim) skapade något.
Det vi kallar för treenigheten måste vara totalt överens och ETT (Heb: Echad)
De på denna väg är ETT med Gud (Heb: Elohim) och med varandra genom Anden

Joh 1:1 I begynnelsen var Ordet (Gk: Logos) och Ordet (Gk: Logos) var hos Gud (Heb: Elohim) och Ordet (Gk: Logos) var Gud. Han (Jesus Kristus) var i begynnelsen hos Gud. (Heb: Elohim) Genom honom (Jesus Kristus) har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är till. 4 I honom var liv (Ande) och livet (Anden) var människornas ljus. (Uppenbarelse om Planen Ef 5:14) 5 Och ljuset (Uppenbarelsen om Guds Plan) lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. (Gk: Gripa tag i för att hålla fast som ett byte som en tjuv eller rövare)

Spiro Zodhiathes skriver i sina kommentarer att mörkret står för synden personifierad (Satan och hans fallna änglar) men även för syndens konsekvens. (Döden eller Skilsmässan och ett utlämnande åt ”Den Starke Mannen” och hans fallna änglar som hans byte)

”Den starke mannen” är alltså Satan (Åklagaren) och hans fallna änglar som kallas för demoner är ETT (Echad) med honom. Dessa har med Satan i spetsen (Mörkret – Dödsriket) följt honom i ett uppror mot Guds Plan med Jesus Kristus. Hur vet vi det?

Kol 1:9 Från den dag vi hörde om det, har vi därför inte upphört att be för er. Vår bön är att ni skall uppfyllas av kunskap om hans vilja, med all andlig vishet och insikt (Uppenbarelse = Ljus/Ef 5:14) 10 så att ni kan leva värdigt Herren och i allt behaga honom, när ni bär frukt i alla slags goda gärningar och växer till i kunskapen om Gud. 11 Hans härlighets makt skall då styrka er och ge er all kraft till att vara uthålliga och tåliga i allt. 12 Med glädje skall ni då tacka Fadern, som har gjort er värda att få del i det arv som de heliga har i ljuset. 13 Han har frälst oss från mörkrets välde (Gk: Exousia) och fört oss in i sin älskade Sons rike. 14 I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder15 Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat. 16 Ty i honom skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom.

Kol 1:19 Ty Gud beslöt att låta hela fullheten bo i honom 20 och genom honom försona allt med sig, sedan han skapat frid i kraft av blodet på hans kors frid genom honom både på jorden och i himlen. 21 Också ni som en gång var främmande för Gud och genom ert sinnelag och genom era onda gärningar hans fiender 22 också er har han nu försonat med sig, när han i sin jordiska kropp led döden. Han vill låta er träda fram inför sig heliga, fläckfria och oförvitliga, 23 om ni verkligen står fasta och väl grundade i tron och inte låter er rubbas från hoppet i det evangelium som ni har hört och som har predikats för allt skapat under himlen och som jag, Paulus, har blivit satt att tjäna. 

2 Kor 5:17 Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit. 18 Allt kommer från Gud, som har försonat oss med sig själv genom Kristus och gett oss försoningens tjänst.19 Ty Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott åt oss försoningens ord. 20 Vi är alltså sändebud för Kristus. Det är Gud som förmanar genom oss. Vi ber å Kristi vägnar: låt försona er med Gud. 21 Den som inte visste av synd, honom har Gud i vårt ställe gjort till synd, för att vi i honom skulle stå rättfärdiga inför Gud. 

Rom 8:33 Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner. 34 Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss. 35 Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd? 36 Det står ju skrivet: För din skull dödas vi hela dagen, vi räknas som slaktfår. 37 Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. 38 Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, 39 höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre. 

Jesus varnade korintierna för att bedras som Eva gjorde
2 Kor 11:3 Men jag är rädd för att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så skall också era sinnen fördärvas och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus. 4 Ty om någon kommer till er och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en främmande ande eller ett främmande evangelium som ni tidigare inte tagit emot, då fördrar ni det bara alltför väl. 5 Jag menar inte att jag på något sätt är underlägsen dessa väldiga apostlar. 

Gnosticism är ockultism där hittar vi grunden för gnosticismen: (New Age)
1/ Jag är en ande har en själ och bor i en kropp!
2/ ”As Above” är vad vi tänker på (Himlen) ”So below” symboliserar att det kommer att ses i och runt vår kropp och miljö (Jorden).

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.