Stå upp var ljus

Detta ord upplever jag att Herrens Ande säger till oss som lyssnar nu!
Jes 60:1 Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer (Eller har kommit) och HERRENS härlighet går upp (Har gått upp) över dig. (Som en soluppgång)

Ljuset är en Person
Från denna Persons ansikte strålar Guds härlighet fram som en soluppgång

Den personen är naturligtvis Guds Son Jesus Kristus som skulle komma på besök
1/ Första friköpa oss (Soluppgång besöker oss befrielse från mörkrets välde Luk 1)
2/ Andra gången för att döma världen (Solen skall gå upp och dagen kommer Mal 4)

Han friköper oss alltså och så ger han oss sin Ande som är en pant och en förlovningsring. Om vi är trofasta och bevarar hans lära som han en gång för alla har gett åt oss då skall vi med brinnande lampor gå in till en bröllopsfest och få del av den fulla förlossningen som vi väntar på.

EF 1:13 I honom har också ni, sedan ni hört det sanna budskapet, evangeliet om er frälsning, ja, i honom har också ni, sedan ni kommit till tro, tagit emot den utlovade helige Ande som ett sigill. 14 Anden är en handpenning på vårt arv, att hans eget folk skall förlossas, för att hans härlighet skall prisas. 

1/ Anden som ett sigill eller märke det pekar på en hög Herres egendom
2/ Anden är som en pant på arvet och en förlovningsring till ett stort bröllop
3/ Den som bär Guds sigill eller märke skall förlossas helt då (Apolutrosis)

EF 4:30 Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för förlossningens (Apolutrosis) dag. 

Låt oss ta ett bibelställe som är väldigt aktuellt just nu.
Luk 21:25 Tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna, och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån. 26 Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas. 27 Då skall man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet. 28 Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” (Apolutrosis)

Men det första tecknet Jesus säger är: Låt ingen leda er in på en annan väg!
Jesus säger att många skall komma i hans namn och säga: Jag är Kristus! Dessa skall leda många vilse fortsätter de så går de förlorade. Jesus säger till sina lärjungar att vaka!

Det Jesus säger nu är egentligen att precis innan han kommer för att förlossa dem som han har köpt med sitt eget blod kommer de falska profeterna från alla håll och kanter. Bibeln förespråkar en stor splittring strax innan han kommer varför sker detta nu? Jo han vill se om vi älskar honom eller inte så han sänder helt enkelt falska profeter. (5 Mos 4:1-4)
De kommer till och med att kunna förutsäga framtiden exakt
Men de kommer att ha ett evangelium som leder många vilse mot en katastrof

Apostel Paulus sa till Efesierna efter det att de hört hela Guds rådslut att vaka över hjorden för att falska profeter skulle komma in och få dem att följa deras lära istället för Jesus Kristus. Hur bedragna har vi inte blivit med Satans hjärntvätt: Ni skall inte döma!

Apostel Paulus uppmanar nu församlingen i Rom följande:
Rom 16:17 Jag uppmanar er (GK: Parakaleo) bröder, att ge akt på dem som vållar splittring och kan bli er till fall, i strid mot den lära som ni har fått undervisning i. Vänd er bort från dem.18 Ty sådana tjänar inte vår Herre Kristus utan sin egen buk och med milda ord och vackert tal bedrar de godtrogna människor. 19 Er lydnad är ju känd av alla. Därför gläder jag mig över er, men jag vill att ni skall vara förståndiga i fråga om det goda och oskyldiga i fråga om det onda.20 Fridens Gud skall snart krossa Satan under era fötter. Vår Herre Jesu Kristi nåd vare med er.

Rom 16:25 Honom som förmår styrka er genom mitt evangelium, min förkunnelse om Jesus Kristus, enligt den avslöjade hemlighet som under oändliga tider har varit dold 26 men nu har uppenbarats och genom profetiska Skrifter på den evige Gudens befallning gjorts känd, för att alla folk skall föras till trons lydnad 27 Gud, den ende vise, tillhör äran, genom Jesus Kristus, i all evighet, amen. 

V 17 Apostel Paulus använder här till församlingen ett grekiskt ord ”Parakaleo” vilket skulle kunna beskrivas som att ”Uppmuntra till” men även att: ”Stå upp för något” och ”Var villiga” att göra det”

V 17 Han säger exakt samma sak här som i EF 6 (Rustningen) men med andra ord.
Uppmuntra till
Stå upp för något
Var villiga att göra det (Villighetens skor)

V 17 Jag kan inte ta upp varje grekiskt ord här men han säger här bildligt talat att vi är i ett krig:
Var villiga att gå upp och ställa er på er vaktpost (På Sion) Jag uppmanar er att stå upp syskon och vara ljus och tydligt observera och markera dem för att varna och blåsa larmsignal för att även de skall förstå faran. Ordet ge akt på betyder att observera peka ut och noga följa deras aktivitet i mörkret genom det ljus du fått – Det innebär naturligtvis att nämna deras namn!

Detta pekar på att man är satt på sin vaktpost eller väktarna som gick runt stadens berg med en tänd fackla för att avslöja och lysa upp allt som är i mörkret. Det är den fallna andevärlden som samarbetar för att fånga själar göra dem blinda och druckna för att driva dem för sina syften så att de splittrar och blir motståndare till det sanna evangeliet. (2 Tim 2:24-26) Dr Hammond: Samma slags gnostiska lärosystem (New Age) som infiltrerade Korint och andra församlingar på den här tiden.

Vi har alltså att göra med människor som är fångade förblindade och berusade av demoniska läror och falska under och tecken.
1/ Vi skall vara villiga att gå upp på ett berg Sion  
2/ Vi skall vara väktare och avslöja dem och noga markera dem (Namn)
3/ Vi skall blåsa larmsignal på Sions berg
4/ Vi på Sions berg har ljus och ser att soluppgången och dagen kommit och kommer.

Joe 2:28 Och det skall ske därefter att jag skall utgjuta min Ande över allt kött. Era söner och era döttrar skall profetera, era gamla män skall ha drömmar, era unga män skall se syner. 29 Också över tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta min Ande. 30 Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. 31 Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda. 32 Och det skall ske att var och en som åkallar HERRENS namn skall bli frälst. Ty på Sions berg och i Jerusalem skall det finnas en räddad skara så som HERREN har sagt, bland kvarlevan som HERREN kallar. 

Övernaturligt mörker kom över jorden men en soluppgång gick upp på Sion. Petrus sa: Här börjar uppfyllelsen av Joel ljuset kom (Messias) och kommer fullt ut (Dagen) Paulus: Guds Son har uppenbarats i mitt hjärta (Lyst upp)

Det är alltså totalt omöjligt att vara en sann profet som betyder att lysa upp en väg om vi inte är på Sions berg. Det är alltså totalt omöjligt att ha brinnande lampor och vara Kristi brud om vi inte står upp på Sion och försvarar evangeliet – Märker ut fienden! Varnar för dem! Så att andra kan förstå faran och ta skydd!

En soluppgång skall besöka oss och utgjuta sin Ande på Sion.
En dag skall komma när solen skall skina med sin fulla kraft
Då skall Ljusets barn skiljas från Mörkrets eller Nattens barn för evigt (1 Tess 5)

En sak som är oerhört viktigt att förstå:
Det Gud vill göra i vårt innersta – Uppenbara Jesus Kristus – (Vita häst Upp 19)
Det vill Satan göra till det yttre – Falskt ljus en annan Jesus Kristus (Vit häst Upp 4)

Nu skall ja varna och blåsa i basunen för vad jag ser och förstår av den nåd som jag fått: Generalen på den första hästen är Satan som nu kopierar det inre till det yttre och försöker upprätta ett falskt synligt Guds Rike på jorden. Han har en båge och han segrar (Nikoi) är det inte märkligt att Vision Sveriges kampanj heter: Segerpilen!

Nikoi
är samma ord somatt haDominion över
Nikolaiternas gärningar är alltså Dominionism eller NAR

Aldrig någonsin förut har väl Jesu ord som han varnade för syns tydligare än nu:
Luk 21:8 Han svarade: “Se till att ni inte blir vilseledda. Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och: Tiden är nära. Men följ dem inte!

Jag vill avsluta att citera ett videoklipp jag har hemma från Kingdom Garden:
1/ Dan Johnson – Vision Church Jacksonville Florida (Profetia om Sverige)
2/ John Derneborg – Pingst Vänersborg – New Wine
3/ Christoffer Ahlbäck – Kingdom garden
4/ Peo Svensson – Guds kraft – Sävsjö

John Derneborg om Dan Johnsons besök och profetiska handling i Hjälmseryd
Vi vet att Herren har något mycket bra för Sverige i beredskap och vi bör ta det profetiska väldigt allvarligt. Jag tror som PEO vi borde överväga denna profetiska gåva väldigt allvarligt för det innehåller inte bara ord utan du vet Anden följer med ordet så det finns en kreativ (Skapande) kraft i ordet. (Menar han verkligen att vi skapar när vi profeterar?) Vi måste helt enkelt sätta vår tro till Guds ord.

Christoffer Ahlbäck: Fler och fler kommer nu och samlas och talar ut samma profetiska ord över Sverige. Afrikaner som talar svenska och allt detta förlöser (Releasing) någonting ut över Sverige. Så när Gud talar så är det profetiska inte bara något som skall komma i framtiden. När Gud talar profetiskt handlar det om att han just nu kallar något till liv. (Releasing Now) Jag menar detta med Hesekiel 37 de döda benen så talar han in en realitet in i nutiden.

Den första profetian är när Gud säger med sin mun: Låt det bli ljus! Och då blir det plötsligt ljus! Så detta med det profetiska handlar inte bara om att se framtiden utan förverkliga Guds planer i nutiden. Dan Johnson – du talade ut det profetiska nu och det adderade bara på allt detta som profetiskt är uttalat över Sverige. (Till ett genombrott)

Jes 60:1 Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer (Eller har kommit) och HERRENS härlighet går upp (Har gått upp) över dig. (Som en soluppgång)

Soluppgången har kommit och besökt oss (LK 1)
Herrens Dag då har dagens fulla sken kommit (Upp 1:16)
Då skall vi få se honom som han är (1 Joh 3)

Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.