Bevara ditt hjärta

VIDEO – HÄR

Ord 4:20 Min son, tag vara på mitt tal, vänd ditt öra till mina ord. 21 Låt dem inte vika från dina ögon (Sinne) bevara dem i ditt hjärtas djup. 22 Ty de är liv för var och en som finner dem och läkedom för hela hans kropp. 23 Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet. 24 Gör dig fri från munnens falskhet, låt läpparnas svek vara fjärran ifrån dig. 

Ordet som går in i ditt hjärta är sanning (Planteras)
Ger läkedom till ande själ och kropp (1 Tess 5:23 Progressivt helande)
Gör dig till ett sanningens vittne med din mun och dina gärningar (Progressivt Fruktbärande)

Ord 4:25 Låt dina ögon (Sinne) se rakt fram, rikta din blick rakt framför dig. 26 Tänk på (Sinnet – Ande + Själ) var din fot går fram (Kropp) låt alla dina vägar vara rätta. (Tankesätt och Handling) 27 Vik inte av till höger eller vänster, håll din fot borta från det onda. 

Rätta vägar här är Heb: ”Kun” som betyder att de är i en speciell ordning som Gud vill jag skall vandra i så för att kunna göra detta måste alltså mitt sinne förnyas (Se bättre och bättre). Hur jag tänker och hur jag sedan agerar på detta tänkande är min väg. Min väg (Tankesätt + Handling) kan alltså vara utanför Guds vilja (Köttslig) men det kan också vara i Guds vilja. (Andlig)

Om det är detta som kallas för Frälsning och kommer ifrån Guds Nåd har jag absolut inte en chans att gå från Köttslighet till Andlighet. (Bibelns bild på helande) 1989 sa Herren åt mig att gå sanningens väg! 2024 kan jag säga jag förstår Guds handlande med mig när jag ser bakåt.

Låt oss se vad David uttrycker i Ps 23 vilken ofattbar stor Gud vi har Halleluja!
Psa 23:3 Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull.

1/ Han för min själ till omvändelse och bygger upp mig till det han från början tänkt
2/ Han leder min fot på rätt väg för hans rättfärdighets och hans namns skull
3/ Med andra ord ingen makt kan hindra Gud att sätta David där han vill ha honom

Psa 40 Beskriver hur Gud handlat med David för att få honom dit.

Psa 40:1 För sångmästaren, en psalm av David.2 Jag väntade ivrigt på HERREN, och han böjde sig till mig och hörde mitt rop. 3 Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn. Han ställde mina fötter på en klippa (Heb: Sela) och gjorde mina steg fasta. (Heb: Kun) 4 Han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud. Många skall se det och frukta, och de skall förtrösta på HERREN. 

1/ Korsets kraft måste ödmjuka oss våra tankar krossas och bytas ut
2/ David höll sig sammantvinnad med Herren i hans död och uppståndelse
3/ David sjönk ner i hjälplöshet och kraftlöshet och bad Gud om Nåd
4/ David uppstår med Klippan Kristus (Sela) och nu är fötterna placerade i ordnade steg


Rom 6:2 Nej, visst inte! Vi som har dött bort från synden, hur skulle vi kunna fortsätta att leva i den? Eller vet ni inte att vi alla som har blivit döpta till Kristus Jesus har blivit döpta till hans död? 4 Vi är alltså genom dopet till döden begravda med honom, för att också vi skall leva det nya livet, liksom Kristus uppväcktes från de döda genom Faderns härlighet.5 Ty är vi förenade med honom genom en död som hans, skall vi också vara förenade med honom genom en uppståndelse som hans. 6 Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp skall berövas sin makt, så att vi inte längre är slavar under synden. 

Kroppen lyder bara vad vår själ tänker och känner och handlar på vår gamla människa kan omöjligt producera någonting andligt bara dy. Kom ihåg att det var precis vad man byggde upp Babylon med (1 Mos 11:3)
1/ Våra själar måste dö för den styr fötterna till vår kropp
2/ Våra själar måste återställas drivna av Anden i vår ande.
3/ Våra fötter som bär vår kropp vandra i Ande inte i Köttet

Mat 16:24 Jesus sade till sina lärjungar: Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv (Jagets influens och självupphöjelse = DY) och ta sitt kors på sig och följa mig. 25 Den som vill bevara sitt liv (Gk: Psuche) skall mista det, men den som mister sitt liv (Gk: Psuche) för min skull, han skall vinna det. 26 Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen (Babylon) men tar skada till sin själ? (Gk: Psuche) Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ? (Gk: Psuche)27 Människosonen skall komma i sin Faders härlighet med sina änglar, och då skall han löna var och en efter hans gärningar. (Hur vi har byggt eller hur vi har vandrat)

Alla offer i GT var en förebild på Jesu Kristi blod som totalt förlåter oss från synden och skulden. En människas själ är totalt förlorad utan Jesu Kristi försoningsblod på Golgata. Kom ihåg vad jag predikade om färgerna vid tabernaklets ingång.
Blått – Det himmelska eller det Andliga
Rött – Det jordiska det själiska
Purpur = Medlaren Jesus Kristus

3 Mos17:6 Prästen skall stänka blodet på HERRENS altare vid ingången till uppenbarelsetältet och bränna fettet till en ljuvlig doft för HERREN. 7 De skall inte mer offra sina slaktoffer till de onda andar som de i trolös avfällighet håller sig till. Detta skall vara en evig stadga för dem, från släkte till släkte. 8 Säg till dem: Om någon av Israels hus eller av främlingarna som bor bland dem, offrar ett brännoffer eller ett slaktoffer och inte för fram det till uppenbarelsetältets ingång för att offra det åt HERREN, skall den mannen utrotas ur sitt folk. 10 Och om någon av Israels hus eller av främlingarna som bor bland dem förtär något blod, skall jag vända mitt ansikte mot den som äter blodet och utrota honom ur hans folk. 11 Ty kroppens liv är i blodet, och jag har givit er det till altaret, till att bringa försoning för era själar. Det är blodet som bringar försoning genom själen som är i det. 

Vad säger nu den andliga bilden av detta?
Den som inspireras av ett annat offer och blod än Jesu Kristi blod han offrar åt demonerna. Men den som kommer med sitt offer till ingången och bekänner sina synder där hans själ inväxlas mot den själen som är i det blodet som han offrar. Vi kan bara komma med Jesus Kristus vi kan bara komma in genom Jesus Kristus som är medlare mellan människan och Gud.

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.