Guds kärlek till Israel

VIDEO _ HÄR

De händelser som vi alla har sett kan vara början på en global förföljelse, som börjar med judarna sedan till kyrkan. Hamas agenda är Islam och ett globalt jihad över hela världen.

Israels betydelse är centralt i den kristna tron

1 Mos 12:1 HERREN sade till Abram: “Gå ut ur ditt land och från din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag skall visa dig. 

Om vi har en fel syn på Israel så kommer vi att få en fel syn på Guds församling
Gud kallar Abraham
Gud har ett land för dem

Detta är viktigt att vi förstår att detta löfte är ovillkorligt medan Mose förbund är villkorligt. Det är alltså genom Guds Nåd vi vet att folket kommer att få ett land eftersom Gud är rättfärdig och kan aldrig ljuga. Det är därför profeterna säger att de skall bo i sitt land i en tid av fred när alla slutliga profetior måste uppfyllas.

Gud skall alltså uppfylla sina löften till Abraham Isak och Jakob (Israel) och skänka dem ett land och Gud har uppfyllt detta här är alltså vår början.

1 Mos 12:2 Där skall jag göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse. 3 Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig (Gal 3:16) skall alla släkter på jorden bli välsignade.” (Heb: Inympade)

Från denna Abrahamitiska tro skall det komma en frälsare som är Jude som skall bli en förbannelse i vårt ställe när han upphängs på korset.

Gal 3:13 Kristus friköpte oss från lagens förbannelse, när han blev en förbannelse i vårt ställe. Det står skrivet: Förbannad är var och en som är upphängd på trä. 14 Vi friköptes, för att den välsignelse Abraham fått skulle i Jesus Kristus komma till hedningarna och för att vi genom tron (In i Honom) skulle få den utlovade Anden. 15 Bröder, jag vill ta ett exempel från vardagen: inte ens en människas testamente som har vunnit laga kraft kan göras ogiltigt eller få något tillägg. 16 Nu gavs löftena åt Abraham och hans avkomma. Det heter inte: “och åt dina avkomlingar”, som när man talar om många, utan som när det talas om en enda: och åt din avkomling som är Kristus. 17 Vad jag menar är detta: ett testamente som Gud själv i förväg har gett laga kraft, kan inte upphävas av lagen som gavs fyrahundratrettio år senare, så att löftet skulle sättas ur kraft. 18 Ty om arvet beror på lagen, beror det inte på löftet. Men åt Abraham har Gud gett arvet genom ett löfte. 19 Varför gavs då lagen? Den blev tillagd för överträdelsernas skull för att gälla tills avkomlingen skulle träda fram, han som löftet gällde. Den utfärdades genom änglar och lades i en medlares hand. 20 Denne medlare företräder inte bara en part. Men Gud är en. 

Ser du att genom Abraham så kommer även hedningarna att bli välsignade och inympade i det äkta olivträdets friska rot. Förebilden i tabernaklet säger att det finns en förlåt och bakom den finns förbundsarken. Vi ser sedan hur förbundsarken och härligheten försvinner när Israel är olydiga mot Gud.

Den rör sig från Tabernaklet till templet på Salomos tid och när förbundsarken är där så uppfyller Herrens härlighet fyller templet. När folket är olydigt så försvinner Herrens härlighet den kommer igen till Serubbabels tempel. Sedan till Herodes tempel som byggdes på det gamla templet det var samma som på Jesu tid. Men på Jesu tid fanns det ingen ark i det templet den var borta. Alltså härligheten från Gud som bilden pekar på är borta från Israel.

Detta är på väg att ersättas med nästa tempel nämligen Jesus Kristus själv.
Joh 1:14 Och Ordet blev kött och bodde (Gk: Slog upp sitt Tabernakel) bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning. 

Så vid Jesu tid när han slog upp Guds tabernakel bland människorna så fanns Herodes tempel fortfarande där men utan förbundsarken (Härligheten) Med ett totalt korrumperat religiöst prästsystem.

Mal 3:1 Se, jag skall sända min budbärare och han skall bereda vägen för mig. Och den Herre som ni söker skall plötsligt (Med hast) komma till sitt tempel, förbundets ängel som ni längtar efter. Se, han kommer, säger HERREN Sebaot. 

Han kom och på den tiden så var alltså deras tempel tomt och utan härlighet med en sten som var på den plats där förbundsarken skulle stå. Messias som är Guds egen härlighet och förbundsark kommer alltså till Israel han går nu till det tomma templet.

Joh 2:13 Judarnas påsk närmade sig, och Jesus gick upp till Jerusalem. 14 I templet fann han dem som sålde oxar, får och duvor, och sådana som satt där och växlade pengar. 15 Då gjorde han en piska av rep och drev ut allesammans ur templet med deras får och oxar. Han slog ut penningväxlarnas mynt och välte omkull deras bord 16 och till dem som sålde duvor sade han: “Ta bort det här! Gör inte min Faders hus till en saluhall!” 17 Hans lärjungar kom då ihåg att det stod skrivet: Iver för ditt hus skall förtära mig. 18 Judarna frågade honom: “Vad för tecken kan du visa oss, eftersom du gör så här?” 19 Jesus svarade: “Bryt ner detta tempel, så skall jag resa upp det på tre dagar.” 20 Judarna sade: “I fyrtiosex år har man byggt på detta tempel, och du skall resa upp det på tre dagar!” 21 Men det tempel han talade om var hans kropp. 22 När han hade uppstått från de döda, kom hans lärjungar ihåg att han hade sagt detta, och de trodde på Skriften och ordet som Jesus hade sagt. 

De trodde Messias skulle driva bort Romarna när han kom men istället så avslöjade han dessa orättfärdiga affärer Fariseerna satt upp i sin girighet. Så nu kommer alltså Guds förbundsark och Guds härlighet till sitt tempel. Man krävde nu tecken på att han var den han var så att säga men Jesus sa: “Bryt ner detta tempel, så skall jag resa upp det på tre dagar.” 20 Judarna sade: “I fyrtiosex år har man byggt på detta tempel, och du skall resa upp det på tre dagar!” 21 Men det tempel han talade om var hans kropp.

Meningen var att han kom för att återställa allting till dess mening och uppfylla hela lagens förebild som pekade på honom. Vi vet att Kristus på korset sa att arbetet slutfört, förhänget revs uppifrån och ner. Hebreerbrevet säger oss att det är Jesu kött. Och när förhänget revs uppifrån och ner, stod det öppet till och med för hedningarna att tro.

1Mos 12:3 Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade.” 

Det finns till och med kyrkliga religiösa rörelser som förbannat Israel och hans eget folk. Gud är väldigt kärleksfull och fördragsam med oss och ger oss tid för omvändelse sedan kommer domen.

Matt 23 Jesus lämnar templet han uttalar en massa saker mot dessa ledare och när de passerar gränsen kommer det Ve över dem.

Mat 23:38 Se, ert hus kommer att stå öde. 39 Ty jag säger er: Härefter skall ni inte se mig, förrän ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn.” 

Nu ser vi i historien att härligheten från Gud har lämnat deras tempel flera gånger när folket varit olydiga mot Gud. Lägg noga märke till att Matt 23:38 betyder att det måste finnas Judar i en nation som heter Israel strax innan Judarna omvänder sig och tar emot sin Messias.

Då förstår vi snart att Satan hatar:
1/ Judarna
2/ De sant troende på Abrahams säd (Jesus Kristus)
3/ Landet Israel och Jerusalem

Visste ni att Adolf Hitler hade avtal med muslimerna som innebar att när han vunnit i Europa så skulle han utplåna minnet av Judar och Israel från mellanöstern och därmed från hela världen. Israels folk har alltid funnits, därför att de är Guds utvalda folk. Men bara för att de är Guds utvalda folk, betyder det inte att de inte måste välja Jesus till frälsare precis som alla andra.

När Jesus Kristus lämnat templet kommer hans lärjungar för att de imponerades av detta tempel med dess skönhet. Jesus sa: Allt detta kommer att bokstavligen förvandlas till en ruinhög av bråte. Men han har lämnat templet och sagt: Härefter skall ni inte se mig, förrän ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn.” Skriften är solklar det måste finnas en kvarleva i Jerusalem och i Israel strax innan Jesus kommer tillbaka. Det är jätteviktigt att vi förstår vad som sker i mörkrets välde nu strax innan Jesus skall uppfylla profetiorna. Det du såg den 7:e oktober 2023 var direkt från Satans mörka planer att utrota Israel Jerusalem och det Judiska folket.

Mat 3:9 Och tro inte att ni kan säga till er själva: Vi har Abraham till fader. Jag säger er att Gud av dessa stenar kan uppväcka barn åt Abraham. 

Även Guds utvalda folk måste välja frälsaren Jesus Kristus och bara genom honom kan någon bära god frukt.

Mat 3:10 Redan är yxan satt till roten på träden. Varje träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. 

Jesus besökte Nikodemus och sa:
1/ Du måste födas på nytt av mig
2/ Du kan bara gå in i Guds Rike genom mig

Jesus besökte en hednisk kvinna i Johannes 4
Joh 4:22 Ni tillber vad ni inte känner. Vi tillber vad vi känner, eftersom frälsningen kommer från judarna. 

Vet ni hur det såg ut ifrån början av församlingens start?
Det var 12 Judar det var 120 Judar det kom in 3000 Judar det var så tills Gud sa att de skulle gå till hedningarna.



Vi har inget behov av en förbundsarken längre det behövs inte. Den kommer aldrig att synas igen. Förresten, det finns ingen förbundsark i Hesekiels tempel. Jesus Kristus är Guds härlighet och folkens längtan bruden kommer att längta efter honom mer än något annat. Vi är kallade att predika evangelium och vara hans vittnen åt både Judar och hedningar det finns ingen skillnad på kallelsen.

Det är väldigt tufft för Israel just nu men när vi förstår den andliga bilden så förstår vi också hur vi måste stå emot mörkrets planer i bön för Israel. Det är omöjligt för en äkta kristen som drivs av Anden att vara en Antisemit den personen är vad bibeln kallar för dåre. Naturligtvis kommer vi att få möta motstånd om vi står upp för sanningen men det är värt det. Israel och det Judiska folket är långt ifrån perfekt och rättfärdigt i allt de gör men de är Guds utvalda folk. Kan du se hur Israel och Församlingen liksom andligen kommer samman i de sista dagarnas kamp mot mörkrets makter? Har Gud ingen plan för Israel vad säger dig att han har det för oss?

Men det handlar om vad Gud vill och inte vad vi vill.

Jer 31:31 Se, dagar skall komma, säger HERREN, då jag skall sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus 32 inte ett sådant förbund som jag slöt med deras fäder den dag då jag tog dem vid handen och förde dem ut ur Egyptens land – det förbund med mig som de bröt fastän jag var deras rätte herre säger HERREN.33 Nej, detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus, säger HERREN: Jag skall lägga min lag (Förbundsarken-Härligheten) i deras inre och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud och de skall vara mitt folk. 34 Då skall de inte mer behöva undervisa varandra, ingen sin broder och säga: “Lär känna HERREN!” Ty alla skall känna mig från den minste bland dem till den störste, säger HERREN. Ty jag skall förlåta deras missgärningar och deras synder skall jag inte mer komma ihåg. 

De skall se honom som de har korsfäst
Sak 12:9 På den dagen skall jag bestämma mig för att utrota (Heb: En stor katastrof) alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. 10 Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat. De skall sörja honom så som man sörjer ende sonen, och de skall gråta bittert över honom, så som man gråter över sin förstfödde. 

Sak 14:1 Se, HERRENS dag kommer! Då skall man dela bytet bland er. 2 Ty jag skall samla alla hednafolk till strid mot Jerusalem. Staden kommer att intas, husen plundras och kvinnorna våldtas. Halva staden skall föras bort i fångenskap. Men återstoden skall inte bli utrotad. 3 Sedan skall HERREN gå ut i strid mot dessa hednafolk, så som han stred förr på drabbningens dag. På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut. Och Oljeberget skall delas mitt itu, från öster till väster, till en mycket stor dal genom att ena hälften av berget viker undan mot norr och andra hälften mot söder. 

Är det någon nu som förstår allvaret med att stå med i någon propalestinsk rörelse mot Israel? Det spelar absolut ingen roll vad du tycker om Israels handlande eller politik utan detta är andligt vänner och vi väljer sida.

Flera skrifter både i GT och NT talar om en falsk fred och en kommande katastrof där folket på Sion som åkallar Herrens namn skall räddas och överleva andligt. Om alla länder vänder sig mot Israel och Jerusalem så kommer alla länder även vända sig mot de sant troende där också. Upp 12 visar detta.

Israel har drabbats av den värsta krisen sedan förintelsen och detta har skapat en rörelse i alla nationer för eller emot Judar och Israel.

Nya förbundet sluts alltså med Israels hus och inte med kyrkan det finns okunskap här idag för vi har förlorat våra rötter. Frälsningen och Yeshuwa som är förbundsarken och Guds härlighet kommer ifrån Judarna pågående form. Om du tror någonting annat så riskerar du att dras in i någon antiteologi mot dem och drabbas av en förbannelse genom att du tror en lögn.

I Apg fortsatte de att samlas i endräkt och i templet som fortfarande fanns kvar men härligheten fanns inte i templet för Jesus Kristus hade ju lämnat dem. Det fanns alltså ett nytt tempel där och nya präster som höll på att lära känna Herren. Men nedräkningen av tiden för templets förstörelse hade redan inletts precis som Jesus sagt. Så i praktiken fanns det två tempel här som samexisterade för en tid tills år 70.

Rom 11:1 Jag frågar nu: Har då Gud förskjutit sitt folk? Visst inte. Jag är själv israelit, av Abrahams ätt och av Benjamins stam. 

Absolut INTE!

Vad tror ni blir konsekvensen av att hednakristna reser sig upp med alla nationer och talar och agerar mot Israel och Judarna? Vi har redan tittat på detta! Sak 12:1 + Sak 14:1-4

Rom 11:17 Men om nu några av grenarna har brutits bort och du, som är ett vilt olivträd, har blivit inympad bland dem och fått del av det äkta olivträdets feta rot 18 då skall du inte förhäva dig över grenarna. Men om du förhäver dig skall du veta att det inte är du som bär roten utan roten som bär dig. 19 Nu invänder du kanske att grenarna bröts bort för att du skulle ympas in. 20 Du har rätt, för sin otros skull bröts de bort, men du står kvar genom tron. Var inte högmodig utan lev i fruktan. 21 Ty om Gud inte skonade de naturliga grenarna skall han inte heller skona dig. 22 Se här Guds godhet och stränghet: hans stränghet mot dem som föll, hans godhet mot dig, om du blir kvar i hans godhet, annars blir också du borthuggen.23 Men även de andra kommer att bli inympade, om de inte blir kvar i sin otro. Gud har ju makt att ympa in dem igen. 24 Ty om du har blivit borthuggen från det vilda olivträd som du av naturen tillhörde, och mot naturen har inympats på ett äkta olivträd, hur mycket lättare kommer då inte dessa naturliga grenar att ympas in på sitt eget olivträd. 25 Bröder, jag vill att ni skall känna till denna hemlighet, för att ni inte skall ha för höga tankar om er själva: förstockelse har kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in. 26 Och det är så hela Israel skall bli frälst, som det står skrivet: Från Sion skall Frälsaren komma och skaffa bort all ogudaktighet från Jakob. 27 Och detta skall vara mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder. 28 I fråga om evangelium är de fiender för er skull, men i fråga om utkorelsen är de älskade för fädernas skull. 29 Ty sina gåvor och sin kallelse kan Gud inte ångra. 

Jer 31:3 Fjärran ifrån uppenbarade sig HERREN för mig:
“Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbliva över dig. 

Titta nu på vad de hednakristna församlingarna skall göra nämligen be för Israel

Jer 31:7 Ty så säger HERREN: Jubla i glädje över Jakob, höj fröjderop över honom som är den främste bland folken. Brist ut i lovsång och säg: “Fräls, HERRE, ditt folk, de som finns kvar av Israel.” Se, jag skall föra dem från landet i norr och samla dem från jordens yttersta hörn, bland dem både blinda och halta, både havande kvinnor och barnaföderskor. I en stor skara skall de komma tillbaka hit. 9 Gråtande skall de komma, men jag skall leda dem där de går bedjande fram. Jag skall föra dem till vattenbäckar på en jämn väg där de inte skall stappla. Ty jag är en fader för Israel, och Efraim är min förstfödde son. 10 Hör HERRENS ord, ni hednafolk, och förkunna det i kustländerna i fjärran. Säg: Han som skingrade Israel skall också samla det och bevara det som en herde bevarar sin hjord. 11 Ty HERREN skall befria Jakob och friköpa honom från den som är starkare än han. (Satan) 12 De skall komma och jubla på Sions höjd och strömma likt en flod till HERRENS goda, till säd, vin och olja och till unga får och oxar. Deras själ skall vara som en vattenrik trädgård, och de skall inte sörja mer. 

Det finns stora problem med reformationens syn på detta med Israel en antisemitism. John Calvin och Martin Luther var fruktansvärda i sina uttalanden mot Judarna.

En felaktig syn på Israel och du kommer helt automatiskt att få en felaktig syn på församlingen och det är livsfarligt när ändens tid kommer. Bibeln säger att ditt land kommer att vända sig mot Israel och alla som gör det skall drabbas av en stor katastrof. Vi är inympade i Israel och vi står där i Kristus olivträdets saftiga rot och vi kan bara förbliva i honom genom tron.

Ett stort avfall kommer (2 Tess 2) det är samma sak som ett upphöjande av grenar som tror att de bär roten. (Rom 11) Propalestinska rörelser i alla länder för att få till en tvåstatslösning och en falsk fred till slut. Kom ihåg nu vad demonerna verkligen är ute efter nämligen Israel och Judarna.

1Tim 4:1 Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror

Hes 36:6 Profetera därför om Israels land och säg till bergen och höjderna, till bäckarna och dalarna: Så säger Herren, HERREN: Se, i nitälskan och i vrede har jag talat, eftersom ni hånas av folken. 7 Därför säger Herren, HERREN så: Jag lyfter min hand och försäkrar: Sannerligen, folken runt omkring er skall själva bli förödmjukade. 8 Men ni, Israels berg, skall åter grönska och bära frukt åt mitt folk Israel, och de skall snart komma tillbaka. 9 Ty jag skall komma till er och jag skall vända mig till er, och ni skall brukas och besås. 10 Jag skall föra samman på er många människor, hela Israels hus. I städerna skall det på nytt bo människor och ruinerna skall byggas upp. 

Hes 37:10 Och jag profeterade som han hade befallt mig. Då kom Anden in i dem, och de fick liv och reste sig upp på sina fötter, en mycket stor skara.11 Han sade till mig: “Du människobarn, dessa ben är hela Israels hus. Se, de säger: Våra ben är förtorkade, vårt hopp är ute, det är slut med oss.12 Profetera därför och säg till dem: Så säger Herren, HERREN: Se, jag skall öppna era gravar och låta er, mitt folk, komma upp ur era gravar och låta er komma till Israels land. 13 Ni skall inse att jag är HERREN, när jag öppnar era gravar och för er, mitt folk, upp ur dem. 14 Jag skall låta min Ande komma in i er, så att ni får liv, och jag skall låta er få bo i ert land. Och ni skall inse att jag, HERREN, har sagt det, och att jag har gjort det, säger HERREN.” 

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.