Den levande Jesus Kristus bakom bokstaven

VIDEO – HÄR

Hur hårt människan än försöker, är det omöjligt för oss att leva upp till de krav Gud satt upp genom sin instruktion till människan. Det är inte bokstaven som förändrar oss det är uppenbarelsen om en levande person bakom alla bokstäverna som gör det. Det är ljuset som strålar fram i Guds Sons ansikte som ger oss sin Nåd och vill leva i oss och driva oss genom Anden att göra Guds vilja.

2 Kor 4:4 Ty den här tidsålderns gud (Ormen) har förblindat de otroendes sinnen (Ögon) så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet han som är Guds avbild. 5 Vi predikar inte oss själva (Jaget) utan Jesus Kristus som Herren, och oss som era tjänare för Jesu skull. 6 Ty Gud som sade: “Ljus skall lysa fram ur mörkret”, han har låtit ljus lysa upp våra hjärtan, för att kunskapen om Guds härlighet, som strålar fram i Kristi ansikte, skall sprida sitt sken. 7 Men denna skatt (Jesus Kristus) har vi i lerkärl (Ingenting värt) för att den väldiga kraften (Utflödet av Nåden) skall vara Guds och inte komma från oss. 

Satans mål är att förblinda oss så att vi inte kan se att det bakom bibelns bokstäver finns en levande person som ger oss Nåd och Kraft genom Anden att göra Guds vilja. Den som upplevt honom har upplevt hans härlighet och predikar om honom och förhärligar honom.

Paulus beskriver att vi måste genom upplevda erfarenheter på korsets väg ge upp vår strävan att kunna nå evangeliets mål genom vår egen kraft. Om han har upplevt att den vägen är omöjlig så måste även vi göra det vi skall vara glada över att Herren går tillrätta med oss var och en privat inför hans ansikte. Paulus kunskap kunde göra att han genom erfarenheten kunde varna Galaterna för den vägen.

Gal 3:1 Ni dåraktiga galater! Vem har förhäxat er, ni som har fått Jesus Kristus framställd för era ögon som korsfäst? 2 Endast det vill jag veta: tog ni emot Anden genom att hålla lagen eller genom att lyssna i tro? 3 Är ni så dåraktiga? Ni som började i Anden, skall ni nu sluta i köttet? (Jaget)

Det har denna tidsålders gud gjort mörkrets makter (2 Kor 4:4) Vet du hur han gjorde det både i Korint som i Galatien.

1/ Falska profeter
2/ Falskt evangelium
3/ Falsk ande

Både Galaterna och Korintierna bedrogs till ett falskt evangelium som upphöjer ”Jaget”. Låt oss se vad Satan är ute efter när han bedrar. De laglösa kallar Jesus för Herre man han är inte deras Herre då är alltså Satan ägare av deras hjärtan. (Matt 7)

Jes 14:12 Hur har du inte fallit från himlen, du strålande stjärna, du gryningens son! Hur har du inte blivit fälld till jorden, du som slog ner folken till marken! 13 Du sade i ditt hjärta: ‘Jag skall stiga upp till himlen, ovanför Guds stjärnor skall jag upprätta min tron. Jag skall sätta mig på mötesberget längst upp i norr. 14 Jag skall stiga upp över molnens höjder, jag skall göra mig lik den Högste. (Antikrist = Istället för Kristus)

Guds hemlighet = Ef 1:9-10
Laglöshetens hemlighet = Satan skall göra samma sak

Mat 24:5 Ty många skall komma i mitt namn och säga:  Jag är Messias, och de skall leda många vilse.

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.