Ta emot riket som inte skakar

Det kommer en tid då människor skall lockas och dras till ett världssystem som lovar hållbarhet Politiskt-Religiöst-Ekonomiskt (Babylon) Emmanuel Macron talade nyss i FN om ett nytt internationellt system för fred och säkerhet. Han talade om diplomatisk lösning mellan Ryssland och Ukraina. Macron vill ha ett nytt Europa i denna världsordning som tekniken och klimatförändringarna kräver. Han sa vidare att vi måste följa upp utvecklingen i Mellanöstern och införa en tvåstatslösning genom att dela landet Israel.

Vi såg nyss hur Israel svepte bort hela Hizbollas ledarskap och Israel säger nu att de nu skall utplåna deras missiler. Kommer Iran att offra både Hamas och Hizbollah? Vi såg nyss en allians samlas i veckan nämligen Ryssland – Turkiet – Iran exakt dessa som skall anfalla Israel i Hes 38-39 när Israel bor i trygghet utan bommar eller portar.

Bill Salus är en kille som sett en sak som han kan få rätt i nämligen att han tror att Ps 83 är ett regionalt krig som skall förbereda för ett större. Där står nämligen 2 områden som Israel har attackerat stenhårt Filisteerna (Hamas) Tyrus (Hizbollah) Sedan nämner han att Sidon (Hizbollah) Hes 28:21-25 Både Tyrus och Sidon är starka fästen för Hizbollahs missiler i Libanon.

Gud talar genom sitt profetiska ord till oss alla men han talar också till oss var och en personligen om rening av sin brud för bröllopet. För vi måste göra oss i ordning och Gud kommer att ge oss tid för omvändelse.

Upp 19:7  Låt oss vara glada och jubla och ge honom äran. Ty Lammets bröllop har kommit, och hans brud har gjort sig redo. 8 Åt henne har givits att klä sig i skinande, rent linnetyg.” Linnetyget är de heligas rättfärdighet. 

Heb 12:25 Se till att ni inte avvisar honom som talar. Ty om inte de kunde komma undan, som avvisade honom när han varnade dem här på jorden, hur mycket mindre skall då vi kunna det, om vi vänder oss bort från honom som varnar oss från himlen.26 Den gången kom hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång skall jag komma inte bara jorden utan också himlen att skaka. 27 Orden “än en gång” visar att det som skakar skall försvinna, eftersom det är skapat, för att det som inte kan skaka skall bestå. 28 Då vi alltså får ett rike (Gk: Paralambano) som inte kan skaka, låt oss vara tacksamma (Gk: Låt oss ha nåd) och tjäna Gud efter hans vilja, med vördnad och fruktan. 29 Ty vår Gud är en förtärande eld. 

Gud talar till oss från himlen
Vi tar emot ett rike en Kung nära i våra hjärtan (Paralambano)
Låt oss därför ta emot nåden (Charis)

Joh 1:12 Men åt alla som tog emot honom (Kungen – Ljuset) gav han rätt (Gk: Exousia över mörkret) att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. 13 De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja utan av Gud. (Som är Ande och Ljuset)

Guds Rike är följande: Det är ett Andligt berg (Rike)
Guds Rättfärdighet (Rom 14:17)
Guds Frid (Rom 14:17)
Guds Glädje (Rom 14:17)
Guds Kraft (1 Kor 4:20)

Vet du att dessa skakningar som nämns skall bereda honom en brud! Det som skall skaka är det vi söker före Guds Rike (Avgudarna)

Mar 10:23 Jesus såg sig omkring och sade till sina lärjungar: “Hur svårt är det inte för dem som är rika att komma in i Guds rike!” 24 Lärjungarna blev förskräckta över hans ord. Men Jesus sade än en gång till dem: “Mina barn, hur svårt är det inte att komma in i Guds rike! 25 Det är lättare för en kamel att komma igenom ett synålsöga än för en rik att komma in i Guds rike.” 26 Då blev de ännu mer förskräckta och sade till varandra: “Vem kan då bli frälst?” 27 Jesus såg på dem och sade: “För människor är det omöjligt, men inte för Gud. Ty för Gud är allting möjligt.” (Fattig i anden)

Alltså den som söker jordisk rikedom först är girig och det är en avgudadyrkare (Kol 3:5)
Varenda en av oss som inte har Anden drogs viljelöst till dessa stumma avgudar (1 Kor 12:2)

Det finns en gammal film som heter ”Cabaret” där sjunger Liza Minelli
Money makes the world go around, The world go around, The world go around
Money makes the world go around, It makes the world go ’round.

1Joh 5:19 Vi vet att vi tillhör Gud och att hela världen (Gk: Kosmos) är i den ondes våld. 20 Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. (Tagna ur systemet) Han är den sanne Guden och det eviga livet.21 Kära barn, var på er vakt mot avgudarna. 

Roten till det onda är ”kärleken till pengarna” och hela världen är uppbyggt för att vi skall snurra runt i ett ekorrhjul med begärelser som vi tror att olika avgudar kan fylla. (Jes 55 Pengar kan ej mätta mina begär) Jesus Kristus har kommit för att dra ut oss ur detta ekorrhjul och uppenbara dess ondska för oss. Vet du vad Gud brukar göra om vi inte vill lyssna vi får springa några varv till i detta ekorrhjul så vi blir så trötta på meningslösheten att vi vänder oss till honom och ber om nåd.

Jes 30 beskriver en liknande bild där vill Guds folk dra fram på hästar importerade från Egypten (Världen) man vill bygga något som ser starkt och säker och mäktigt ut i människors ögon. Okej då säger Gud då skall jag tömma er på den kraften genom att sända ännu starkare och snabbare kraft efter er som ni måste fly för.

Jes 30 beskriver att detta gäller även för den armé som man kallar för Joels armé i ändens tid.
Jes 30:10 och som säger till siarna: “Skåda inte!” och till profeterna: “Profetera inte för oss det som är sant. Tala smickrande ord till oss, profetera bedrägliga ting

2 Tim 4:1 Jag uppmanar dig allvarligt vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, och inför hans uppenbarelse och hans rike: 2 predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning. 3 Ty det skall komma en tid (Gk: Kairos) då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. 

Begär + Uppfyllelse av dessa begär (Ekorrhjulet = Världen)
Begär + Uppfyllelse av dessa begär (Dra fram på hästar från Egypten)

Vart hämtar Paulus detta ifrån tror ni? Jo han ser det i Jes 30:8-9

Jes 30:8 Gå nu och skriv detta på en tavla inför dem och teckna upp det i en bok, så att det bevaras för (Uppfylls) kommande dagar (Avslutande tiden) alltid och för evigt. 9 Ty det är ett upproriskt folk, barn som ljuger, barn som inte vill höra HERRENS undervisning 

Heb: Skriv upp detta i en bok för detta kommer att uppfyllas i den avslutande tiden.
På en bestämd tid Kairos (2 Tim 4:3)
Skall man vägra att lyssna till sanningen (2 Tim 4:3) (Jes 30:9)
Man skall göra uppror mot Gud och ljuga (Jes 30:9)

Vi läste i de första bibelverserna om att Gud talar till oss från himlen (Genom Anden) förra gången så skakade ett bokstavligt berg men nu kommer hela världen att skakas. Det finns då ett andligt berg som inte kommer att kunna skaka nämligen Sions berg.

ESAU OCH JAKOB

Esau bytte bort sin förstfödslorätt
Jakob däremot fick välsignelsen av nåd (Älskade Jakob och därför tuktades han)

Jakob blev Israel = Förstfödd och fick en andlig arvedel av Guds Rike
Esau blev avgudadyrkare (Han blev världslig)

EF 5:5 Ni skall veta att ingen otuktig eller oren eller girig en sådan är en avgudadyrkare skall ärva Kristi och Guds rike. 

Den välsignelsen som hände Jakob i ett smalt passage ledde till omvändelse namnbyte och ärvandet av en förstfödslorätt. Vi ser alltså att det är de förstfödda som får gå upp på Herrens berg kallat Sion eller Jerusalem. Detta är alltså staden som Abraham Isak och Jakob sökte och väntade på som har fasta grundvalar som inte kan skakas. (Guds Rike – Heb 12:28)

Heb 11:8 I tron lydde Abraham, när han blev kallad att dra ut till det land som han skulle få i arv, och han begav sig i väg utan att veta vart han skulle komma. I tron levde han som främling i det utlovade landet. Han bodde i tält tillsammans med Isak och Jakob, som var medarvingar till samma löfte.10 Ty han väntade på staden med de fasta grundvalarna, den som Gud har format och skapat.11 Genom tron fick också Sara kraft att bli mor för en avkomma fast hon var överårig. Hon litade på honom som hade gett löftet. 12 Därför fick också en enda man barn, talrika som stjärnorna på himlen och oräkneliga som sandkornen på havets strand, detta trots att han var så gott som död. 13 I tron dog alla dessa utan att ha fått det som var utlovat. Men de såg det i fjärran och hälsade det och bekände sig vara gäster och främlingar på jorden. 

Heb 12:18 Ni har inte kommit till ett berg (Rike) som man kan ta på och som står i brand, inte till töcken, mörker och storm.

Heb 12:22 Nej, ni har kommit till Sions berg och den levande Gudens stad, det himmelska Jerusalem, och till änglar i mångtusental 23 till en högtidsskara, en församling av förstfödda som har sina namn skrivna i himlen, till en domare som är allas Gud och till andarna hos de rättfärdiga som nått fullkomningen. 

Efter detta kommer det som jag sa i början (Heb 12:25-29) Vänd er inte bort från honom som talar till er från himlen. – Det är samma sak som det Anden säger till församlingarna!

Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.