Gudsfruktan en god gåva

VIDEO – HÄR

2 Tim 2:16 Men oandligt, tomt prat skall du akta dig för. De som befattar sig med sådant kommer att göra allt större framsteg i ogudaktighet 17 och deras ord kommer att sprida sig som cancertumörer. Till dem hör Hymeneus och Filetus, 18 som har kommit bort från sanningen. De bryter ner tron för somliga, när de säger att uppståndelsen redan har ägt rum. 19 Guds fasta grund består och har detta sigill: Herren känner de sina och: Var och en som nämner Herrens namn skall hålla sig borta från orättfärdigheten. 20 Men i ett stort hus finns det kärl inte bara av guld och silver utan också kärl av trä och lera, några till heder, andra till vanheder. 21 Den som därför renar sig och håller sig borta från dessa blir ett kärl till heder, helgat, användbart för sin herre och förberett för allt gott arbete. 

Uppståndelsen redan har skett innebär ju rent konkret att det Gud lovar vid Jesu tillkommelse menar detta falska evangelium att det gäller nu helt och fullt ut. Detta evangelium skall spridas som Cancertumörer det är alltså detta som är ogräset bland vetet.

Paulus påbjuder alltså att vi skall hålla oss borta både från dessa predikanter som dess lära för att bli kärl renade helgade för Herren att kunna använda den här tiden vi lever i. Det är dessa personer som han pekar på i nästa kapitel 3 när han talar om den sista tiden.

1/ De skall sätta Jaget först
2/ De skall ha ett yttre sken men förneka nådens kraft till helgelse och rening
3/ De liknas vid de trollkarlar som satte sig upp mot Mose i Egypten

Lägg nu märke till vad Paulus säger åt Timoteus
2 Tim 2:1 Du mitt barn, hämta kraft i den nåd som finns hos Kristus JesusOch det som du har hört av mig inför många vittnen skall du anförtro åt pålitliga människor, som i sin tur skall bli utrustade att undervisa andra

Vad är det för kraft Paulus talar om?
Ogräsets predikanter – Under o Tecken
Vetets predikanter – Helgelse och Rening så Gud kan använda mig (2 Tim 2:21)

Den Kristne författaren A. W. Tozer sade: “En sak som den unge kristne bör lära sig så snart som möjligt efter sin omvändelse är att Jesus Kristus är allt han behöver. Ju mer tron växer på Kristus som sin Herre och Frälsare blir man mer och mer oberoende av allt och alla utanför Kristus.

Herren har visat att det nu kommer två slags enheter att uppträda i kristenheten kärlen till hedersamt bruk sedan de andra kärlen vars Gudsfruktan endast sitter i det yttre skenet (2 Tim 3:5) Det yttre skenet innebär ju att man ser upp till människors personligheter och förmåga att uppträda och tala och leda.

1Kor 1:10 I vår Herre Jesu Kristi namn uppmanar jag er, bröder, att alla vara eniga i det ni säger och inte låta stridigheter förekomma bland er, utan vara fullkomligt enade i samma uppfattning och samma mening. 11 Av dem som hör till Kloes familj har jag nämligen fått veta om er, mina bröder, att det förekommer stridigheter bland er. 12 Vad jag menar är att ni var och en på sitt håll säger: “Jag håller mig till Paulus” eller “Jag håller mig till Apollos” eller “Jag håller mig till Kefas” eller “Jag håller mig till Kristus”. 

Enigheten skall komma genom något inre och inte genom det yttre. Det kommer alltså en enighet under Gudsfruktan sedan kommer det en enhet baserat på människors yttre sken.

EF 5:21 Underordna er varandra i Kristi fruktan. 

Fil 2:9 Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn 10 för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden 11 och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren.12 Därför, mina älskade, liksom ni alltid har varit lydiga, så arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, inte bara som när jag var hos er, utan ännu mycket mer nu när jag inte är hos er.13 Ty Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske

Kol 3:22 Ni slavar, lyd era jordiska herrar i allt, inte som ögontjänare för att ställa er in hos dem, utan av uppriktigt hjärta i fruktan för Herren

Hur är det då möjligt att få denna Gudsfruktan i våra hjärtan? Den ges till de som vet att man inte kan göra Guds vilja i sig själv.

Mat 11:25 Vid den tiden sade Jesus: “Jag prisar dig, Fader, du himlens och jordens Herre, för att du har dolt detta för de visa och kloka och uppenbarat det för de små. 26 Ja, Fader, detta var din goda vilja.  27 Allt har min Fader överlämnat åt mig. Och ingen känner Sonen utom Fadern. Inte heller känner någon Fadern utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för. 28 Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor, så skall jag ge er vila. 29 Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. 30 Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt.” 

Att lära känna Gud skapar alltså Gudsfruktan!
Psa 36:2  I mitt hjärta hör jag vad synden viskar till den ogudaktige. Det finns ingen gudsfruktan inför hans ögon. 3  Han förringar inför sig själv att man skall upptäcka och hata hans brott. 4  Hans muns ord är ondska och svek, han vill inte göra det som är förståndigt och gott. 

Jesaja fick en uppenbarelse om Herren låt oss till slut se på den är det inte märkligt att ogräsets predikanter ofta reser till himlen men saknar Gudsfruktan?

Jes 6:1 I det år då kung Ussia dog, såg jag Herren sitta på en hög och upphöjd tron, och släpet på hans mantel uppfyllde templet. 2 Serafer stod ovanför honom, var och en hade sex vingar: Med två täckte de sina ansikten, med två täckte de sina fötter och med två flög de. 3  Och den ene ropade till den andre: “Helig, helig, helig är HERREN Sebaot, hela jorden är full av hans härlighet.”  4  Rösten från den som ropade fick dörrposterna och trösklarna att skaka, och huset blev uppfyllt av rök. 5 Då sade jag: “Ve mig, jag förgås! Ty jag är en man med orena läppar och jag bor ibland ett folk med orena läppar, och mina ögon har sett Konungen, HERREN Sebaot.” 

Vi lever ständigt med mer uppfyllelser av Anden men detta måste följa en sann uppenbarelse.
Jes 6:6 Då flög en av seraferna fram till mig. I hans hand var ett glödande kol, som han med en tång hade tagit från altaret. 7 Med det rörde han vid min mun och sade: “När nu detta har rört vid dina läppar, har din missgärning tagits ifrån dig och din synd är försonad.” 8 Och jag hörde HERRENS röst. Han sade: “Vem skall jag sända och vem vill vara vår budbärare?” Då sade jag: “Här är jag, sänd mig!”

Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.