Brinnande för Herrens skull

VIDEO – HÄR

3 Joh 1:7 Det är ju för Namnets skull de har gått ut, och de har inte tagit emot något av hedningarna. 

Herrens namn i bibeln beskriver hur någon är det är i princip samma sak som Herrens härlighet. Att älska Jesus kan ingen göra utan att först ha upplevt vem han verkligen är och vad han står för i den här världen. Agape kärleken driver oss att stå fast för Jesus Kristus även om människor och världen kanske vänder oss ryggen.

Petrus upplevelsen vid Gennesarets sjö var en uppenbarelse av Jesu Kristi ansikte där eldsögonen trängde rakt in i Petrus hjärta och uppenbarade allting där. Vad såg Herren vad är viktigt inför Gud egentligen? Det är ju helt uppenbart att till det yttre var Petrus en mycket handlingskraftig man som fick andra att följa honom.

Joh 21:3 Simon Petrus sade till dem: “Jag ger mig ut och fiskar.” De andra sade: “Vi går också med dig.” De gick ut och steg i båten, men den natten fick de ingenting. 

Sedan hamnade de på stranden där Jesus redan väntade på dem vid en upptänd eld med fiskar på som mat till dem. Att möta Jesus ansikte mot ansikte vid en upptänd kärlekseld måste vi alla göra för där brinner någonting upp nämligen våra motiv.

2 Kor 3:16 Men närhelst någon omvänder sig till Herren, tas slöjan bort17 Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet.18 Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden. 

Paulus beskriver vad slöjan här är och att det är kärlek som driver apostlarna. (Rena Motiv)
2 Kor 4:2 Vi har avsagt oss allt hemligt och skamligt och använder inga knep. Vi förfalskar inte Guds ord utan lägger öppet fram sanningen och anbefaller oss själva inför Gud åt varje människas samvete. 

Han säger rätt och slätt att det är inte för vår egen skull som vi får drivkraft och framgång i själavinnandet det är för Jesu skull. Lägg märke till att det var precis detta Herren gick tillrätta med Petrus inför hans ansikte på stranden.

Joh 21:16 För andra gången frågade han: “Simon, Johannes son, älskar (Gk: Agape) du mig?” Han svarade: “Ja, Herre, du vet att jag har dig kär. (Gk: Phileo) Jesus sade till honom: “Var en herde för mina får.” 

Hemligheten att förstå detta ligger i den grekiska texten som beskriver två olika sorters kärlek.
Agape = Den är Andedriven totalt utan egenintressen
Phileo = Den mänskliga kärleken som kommer från vår själ (Motiv)

Petrus bekänner faktiskt sin svaghet inför Herren ansikte han är totalt överbevisad han måste ha nåd för att kunna fortsätta detta är sann ödmjukhet. Herrens ord tränger ner djupt i oss och åtskiljer ande och själ och är en domare över hjärtats uppsåt och tankar (Heb 4) Han gör detta genom att överbevisa oss genom sin Ande.

Herren talar alltså levande ord rakt in i Petrus hjärta och säger bildligt talat: “Identifiera dig med mina intressen i andra människor”, inte “Identifiera mig med dina intressen i andra människor.”

Här ser vi skillnaden på Agape och Phileo
Sanna Herdar drivs av Agape
Falska Herdar drivs av Phileo

Om vi läser om denna Agapekärlek så finner vi att:
Agape söker inte sitt eget (Motiv – 1 Kor 13:5)

Då kan man undra för vems skull man väntar på en stor andeutgjutelse eller väckelse? Apostlarna var renade från egna motiv när Anden föll på Pingstdagen är vi?

Anden uppfyller oss med Kärlek (Agape) inte med manifestationer eller gåvor i första hand.
Rom 5:5 Och det hoppet bedrar oss inte, ty Guds kärlek (Gk: Agape) är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han har gett oss. 

Vi behöver alla omvända oss och inse sanningen om vår svaghet inför Herrens ansikte och be honom nåd. Tack o lov så finns det Visdom från Gud att få i den nåden som Herren är villig att ge oss alla av.

Jag har nu en längre tid upplevt en längtan att ropa i min bön: Herre utgjut din Ande i våra liv på nytt ge oss nåd inför ditt ansikte ge oss brinnande hjärtan så vi drivs av kärlek (Agape)

Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.